Ќерката ја фати на дело мајката, како „работи“ од дома

„Ќерко, мажу, вие средете ја куќата и згответе ручек, јас морам да работам од дома. Цел ден ќе бидам на видео конференција.“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.