10 кратки вицови и афоризми за брзо поткревање на расположението

Во кафичите ќе може да се седи само со членовите на семејството.
Супер, да се покараме малку и пред луѓето…

– – – – – –

– Душо, сакам да сме заедно доживотно!
– До кое животно?

– – – – – –

– Сине, што правиш таму зад грмушките?
– Ја чукам Ленчето.
– А, убаво! Мислев да не си се скрил да пушиш цигари?

– – – – – –

Мајката кон детето:
– Сине, донеси ми мамичка десет чинии, зошто сакам да го прашам нешто татко ти!

– – – – – –

– Мила, те сакам со сите твои мани!
– Какви мани бе, тиквар!

– – – – – –

– Не можеме да испратиме космонаути на сонцето, г-н Трамп, ќе изгорат!
– Ќе ги испратиме ноќе.

– – – – – –

Стоиш исправен – проширени вени. Седнеш – хемороиди. Се вљубуваш – инфаркт… Па си велам да си полегнам малку…

– – – – – –

58 дена без кафана! Останав до 18:00 ч. во Тинекс, само и само, да ме исфрлат од некаде…

– – – – – –

Едноминутно молчење за сите кои што си останаа дома, но отидоа од М на XL.

– – – – – –

Баба ви може да не знае што е тоа Фејсбук и интернет, но вие нема да знаете што е тоа пензија!