10 кратки вицови за брзо поткревање на расположението

– Драги, што толку многу муабетите со комшивката од 3-ти?
– Ништо. За времето.
– Слушај синоптичару, ако уште еднаш те видам со неа, ќе те тресне гром од ведро небо!

– – – – – – –

Мене ми е многу забавно кога ги слушам мајка ми и жена ми како се расправаат, додека едната од нив не рече:
– Нели, Ангеле?

– – – – – – –

Последната мисла на Македонец, пред да донесе некаква важна одлука:
„Што го е*ам.“

– – – – – – –

Штом жената ќе ти каже:
– Не ме бакнувај зошто ме боцкаш!
Друг ја боцка, баце…

– – – – – – –

– Мамо, тато, решив да станам веган и се откажувам од месото во корист на зеленчуците.
– Добро сине, јади што сакаш, само не се откажувај од жените во корист на мажите.

– – – – – – –

Разговор на телефон:
– Ало, жено, спреми се, ќе те направам најсреќна на светот!
– Што?! Ме напушташ ли?

– – – – – – –

– Госпоѓице, во продавницата не се пуши!
– Ама јас цигарите ги купив од вас!?
– Е добро де, јас и презервативи продавам…

– – – – – – –

Одговор за 8-ми март каков што секој маж посакува да слушне:
– Душо, каде сакаш на 8-ми март?
– Каде ќе решиш, само не на косата…

– – – – – – –

Гледам един на автобуска, половина час го држи телефонот на увото, а ништо не зборува. Си велам:
– Овој сигурно се кара со жената…

– – – – – – –

– Мила, ти текнува ли една зима кога отидов на лов и кога се загубив во планината и потоа ноќевав во една колиба?
– Не ми се слушаат твоите глупости, кажи на кратко!
– Машко, три години.