10 луѓе кои го добиле она за кое што дури и се плашеле да го сонуваат

Сите ние се стремиме кон нешто, постојано си поставуваме едноставни и не многу комплицирани задачи и се обидуваме да ја постигнеме нашата цел.

Сепак некои луѓе одлучуваат да сонуваат на големо. Една работа ги обединува сите нив: со нивниот пример докажуваат дека нема ништо недостижно, главната работа е никогаш да не се откажуваме.

„Татко ми на 45 години одлучи да започне кариера како модел. Никогаш не сум го видел посреќен.“

„Јас и мојата сопруга не можеме да имаме деца, но добивме можност да посвоиме дете. Запознајте го Џошуа.“

„Во 2014 година, не можев да замислам дека некогаш ќе го сретнам мојот вечен партнер во видео-играта Хало. 13 декември 2019 година се венчавме. Соништата се остваруваат.“

„Кога бев помлад, сонував да имам вакви тапани. Сега имам таков сет. Само да знаете како звучат.“

„По 11 години во САД, конечно добив државјанство. Секогаш сонував да одам на гласање и сега можам да го сторам тоа.“

„Пред една година на овој ден, мајка ми тргна на патот да изгуби тежина. Резултат: минус 38 кг и многу радост за ова.“

„Јас и мојата сопруга изгубивме скоро 135 кг во текот на изминатата година. Може да се гордеете со нас!“

„Имам 46 години и конечно отидов на одмор од моите соништа.“

„На мојата сопруга и на мене ни беше кажано дека никогаш не би можеле да имаме деца. Пред 2 дена добивме ќерка. Никогаш не сум бил толку среќен и никогаш не сум чувствувал таква љубов! Јас сум татко!“

„Сонував да го посетам Националниот парк Јосемити уште од детството. Денес, на мојот 57-ти роденден, дојдов на ова место. Соништата се остваруваат.“