10 места низ светот кои обичниот турист можат да го претворат во Индијана Џонс

Многумина се прашуваат што ќе се случи со претстојната летна сезона, а скоро никој го нема конкретниот одговор. Италијанска компанија Nuova Neon Group неодамна излезе со свое решение за проблемот со плажата. Кабини од плексиглас кои би биле високи 2 метри и долги 4 до 5 метри. Овие кабини би ги задоволиле сите правила за социјално дистанцирање, но секако не се баш и некое релаксирачко опкружување за одмор.

Сепак да заборавиме на моменталната состојба и да се обидеме да размислуваме за некои идни подобри времиња. Во овие времиња би можеле да посетиме дестинации на кои ќе им завидува и Индијана Џонс. Овие места се необични и прекрасни и совршени и за релаксација, но и авантура.

Плажа Фламинго, Аруба

Дуна на Пилат во Акватанија, Франција

Гобекли Тепе, Турција

Големиот Буда, островот Лантау

Островот Џеју, Јужна Кореја

Сетот на филмот Попај со Робин Вилијамс, Малта

Кајо Кристалес, Макарена, Колумбија

Лас Колорадас, Јукатан, Мексико

Градината на чудата, Дубаи

Принцот, жената џин и сирената, Тајланд