10 тајни кои креаторите на реклами не им ги кажуваат на своите гледачи

Луѓете веќе се свесни дека она што го гледаме на рекламите е далеку од реалноста и секоја реклама ја сфаќаме со резерва.

Сепак визуелните фотографии повторно си делуваат без ние да го сакаме тоа, на пример се чувствуваме гладни кога ќе видиме добар хамбургер, пареата од кафето прави да ја намирисаме аромата, а прекрасната коса на манекенката предизвикува завист.

Хамбургерите се ставаат во посебна положба и се користи недопечено месо за да изгледаат подобро

Пената кај кафето се прави со помош на филтер за аквариум

„Врела“ вода во реклама се создава со употреба на компресор, кој пумпа воздух преку цевки поврзани со дното на тавата

Пареата од чинијата со храна се врши со употреба на машина за чад

За да направат шишето да изгледа магливо, го прскаат со дезодоранс

Специјални роботи помагаат да се снимаат рекламите

Во рекламите за шампон се создава прекрасно движење на косата со помош на луѓе облечени во зелено

Долгата коса е честопати лажна

Во рекламите за автомобили се користи автомобил каскадер, а надворешноста и ентериерот се средуваат компјутерски

Девојките кои лежат во бањата остануваат суви и се користи само пена