11 афоризми за разведрување на тмурниот ден

Разликата меѓу пандемијата и корупцијата во Македонија е што пандемијата некогаш ќе заврши.

– – – – – –

Дојде и најстрашното! Без маски по улиците, а салоните за убавина затворени!

– – – – – –

Само во македонскиот јазик изразот „Кај си бе да те е*ам?“ изразува вистинска радост што гледаш некого.

– – – – – –

Сега на мода се вирусолозите, ама диетолозите и психијатрите трпеливо чекаат да им дојде редот…

– – – – – –

Детството завршува во моментот кога мајка ти престанува да ги крие бонбоните, а татко ти започнува да ја крие ракијата!

– – – – – –

Ако си мислите дека 2020 е година на катастрофа, помислете на 2050, кога државите ќе ги управуваат луѓе, обучени дома од пијани родители!

– – – – – –

ТИМСКА РАБОТА – можноста да им ја префрлиш одговорноста за твоите грешки на останатите.

– – – – – –

Ако не успеете од првиот пат, значи падобранството не е спорт за вас.

– – – – – –

Велат дека најдоброто средство против самотијата е женидбата. Седам и мислам… не е можно да нема друг, похуман метод?

– – – – – –

Комшивката ми се налути затоа што кога ја видов со метлата и реков дека летовите се одложени до крајот на октомври.

– – – – – –

Сите шијат заштитни маски, само јас сум еден чекор понапред. Шијам лудачки кошули, порано или покасно и тие ќе ни притребаат.