11 најдобри примери за социјално растојание од нордиските луѓе пред карантинот

Кога ќе го слушнат името на земја, повеќето луѓе можат веднаш да го поврзат со некој вид стереотип. Што ви влева во главата кога ќе слушнете Канада? Се обложуваме дека е вообичаена мисла дека се љубезни. Холандија е вообичаено поврзана со тоа што сите се високи, повеќето луѓе не размислуваат за ништо друго освен пица кога ќе чујат некој да рече „Италија“.

Но, што е со нордиските народи? Се покажа дека најмногу од се нордиските народи си го сакаат личниот простор. Луѓето од Норвешка, Шведска, Финска и други северноевропски земји го поставија трендот на социјално растојание пред да стане „модерно“, а еве ги и доказите.

Чекање на автобус како Швеѓанин

Додека светот се бори да остане на растојание од 2 метри вака секој ден изгледа автобуската постојка во Норвешка

Нордиските луѓе практикуваат социјално дистанцирање со генерации

И добро се смејат на препораките за социјално дистанцирање, дадени од страна на светските здравствени власти

Очигледно, тие многу го негуваат својот личен простор и апсолутна норма да одржуваат добро растојание додека чекаат автобус

Дури и кога ќе се качат во автобусот избегнуваат контакт

Се смета за непристојно во Скандинавија и Финска доколку седнете до некоја личност во автобус, а има по две слободни места

Лукас од Норвешка вели дека ова е всадено во нивната култура

„Навистина не сакаме да бидеме малтретирани и замарани со разговор од персоналот во продавниците.“, додава тој.

„Се работи за релаксирање на умот со тоа што другите нема да бидат поканети во вашиот меур“, вели тој

Браво за овие луѓе!