12 бизарни работи кои луѓето ги пронашле во своите домови

Мислиме дека го познаваме нашиот дом подобро од кој било друг, но понекогаш грешиме. Како и ние и нашите домови можат да имаат своја историја и приказна, што може да биде извор на изненадувања.

Најчесто живееме „брзи животи“ и не обрнуваме внимание на работите што се случуваат околу нас и во нашиот дом, но понекогаш вреди да застанеме и да истражиме, затоа што најзабавните тајни се оние кои ни биле пред очите.

1. „Го тргнав тепихот од собата и погодете што пронајдов? Монопол!“

2. „Дознав дека нашата куќа е направена од надгробни плочи“

3. „Мојот пријател купи нова куќа. Претходните сопственици се генијалци.“

4. „Најдовме сеф зад лажен електричен штекер во новата куќа“

5. „Реновирам 100-годишна куќа и го пронајдов овој самурајски меч во делот од куќата каде што подот беше од земја.“

6. „Најдов весник во нашата нова куќа денес, од 2 октомври 1902 година“

7. „Додека се селев го пронајдов овој сапун од Југославија“

8. „Ја пронајдов оваа празна сим картичка на таванот на новата куќа.“

9. „Оваа стара тапета е пронајдена под 3 слоја на други тапети во стара куќа.“

10. „Се преселив во нова куќа и еве што пронајдов во сушарата“

11. „Скриена соба во старата куќа на тетка ми“

12. „Само обичен ланец кој виси во ѕидот на мојата куќа од 1930 година“