12 фотографии кои докажуваат дека човештвото треба да паузира и да види што и прави на Земјата

Пластиките ги дават нашите мориња и ги уништуваат тревите што ги хранат нашите животни. Микро-пластика се наоѓа во нашите реки, кои се близу до исчезнување.

Екосистемите се менуваат и човештвото има оргомна улога во ова, дури и ако не можеме да ги видиме последиците веднаш пред нашите очи, тие постојат.

1. Сечење на шумите нè води кон свет без шуми, каде животните нема да можат да преживеат.

2. Приматската популација се намалува и многумина можеби ќе треба да живеат во заробеништво за да имаат шанси да преживеат.

3. Глечерите се топат двојно повеќе од нивната нормална брзина од крајот на векот.

4. Истекувањето на нафтата може да биде само технички неуспех, но на птиците ќе им треба помош за повторно да можат да летаат.

5. Сите бараат совршен рај, но туризмот ги загадува овие природни пејзажи.

6. Понекогаш сакаме да бидеме близу до диви животни, но најдобрата слика е да се прикажат како среќно живеат во сопствената околина.

7. Илјадници животни го јадат или се заглавуваат во отпадот што го произведуваме и што завршува во морето.

8. Засолување на земјиштето и недостаток на дожд влијаат врз животните кои се егзистенција на милиони семејства.

9. Сушите стануваат почести и интензивни, што доведува до привремено исчезнување на импресивни водопади.

10. Аралското Море некогаш беше четврто по големина во светот, сега има само 10% од својата вода и никогаш нема да се врати на старо.

11. Зголемените температури на морето убиваат разнобојни корални гребени ширум светот и создаваат морничав подводен пејзаж.

12. Со нашата стапка на потрошувачка, во 2050 година може да има повеќе пластика од риби во океаните.