15 илустрации полни со тага заради современиот социјален живот

Авторот Рафа Алварез на многу моќен начин го отсликува времето во кое живееме. Неговиот ангажман во најголемите светски медиуми како што е Њујорк Тајмс е доказ за квалитетот на илустрациите што ќе ги видите во продолжение.

1. Многу научници = многу невработени.

2. Изгледаат заедно, но нивните срца знаат?

3. Зависноста од технологијата има тенденција да ги направи луѓето рамнодушни кон реалната што се случува околу нив.

4. Она што го гледате од животот на другите луѓе на социјалните медиуми е исто толку големо како и мобилниот телефон или лаптопот. Ако се види пошироко, животот на личноста е сериозно зафркнат.

5. Телефонот, кој секогаш му е на дофат на возачот е стапица.

6. Запамтете, богатство што го имате нема да ве однесе до островот на бесмртноста.

7. Бракот денес не се заснова на љубов на двајца луѓе. Многу глума и личен интерес.

8. Како немањето слобода на медиумите ви ги затвора очите и ушите.

9. Позади непознатиот човек може да се крие вистински предатор.

10. Огромниот број ѓубре телевизиски емисии ги трујат умовите на публиката.

11. Родители кои немаат никаков интерес за образованието на своите деца.

12. Медиумите што ги контролираат луѓе со свој личен интерес, создаваат вести кои се чини дека не се неутрални.

13. Лажни намери. Луѓето се преправаат дека имаат вештини, а сѐ се сведува само на задоволувањето на личните ниски страсти.

14. Реалноста не е толку убава како она што го прикажувате на социјалните медиуми.

15. Себичните луѓе ќе бидат проклето сами.