15 неверојатни примери за улична уметност која не би сакале да ја пропуштите

Уличните уметници имаат желба да остават свој белег на површините насекаде околу нив. Целта на уличната уметност е обично да се даде изјава и да се даде порака.

Со текот на годините, естетиката на уличната уметност многу се подобри и уличните уметници секогаш успеваат да нѐ воодушеват.