90-годишната баба од Јапонија по 7 часа на ден „тепа“ акциони видео игри онлајн, а се запиша и во Гинисовата книга како најстариот гејмер

Хамако Мори има 90 години и таа е најстарата гејмерка во светот.

„Уживам да објавувам каде играм игри на Јутуб. Не играв акциони игри, затоа што ми беа премногу тешки. Луѓе на околу 60 години сѐ упте го прават тоа, но не сум сретнала некој на моја возраст. GT5 е многу збаавна игра. Кога еднаш ќе почнеш да играш не можеш да престанеш. Се чувствуваш како да гледаш филм. Мислам дека е многу добра игра. Графиката е неверојатна, навистина е како на филм.“, објаснува 90-годишната гејмерка од Јапонија.