Ајде сине поздрави го комшијата! (виц)

Одат по улица мајката и малиот син. Го среќаваат комшијата. Мајката вели:
– Петре. сине, поздрави го комшијата.
– Здраво!
– Не така, мамичка! Како тато што го поздравува.
– Ооо, кај си бе пе*ер, кај се изгуби?! Беше ли вчера во кафана, мене кучката не ме пушти!