Американскиот новинар ја знае важноста за пренесување на вестите во живо, но Фејсбук не е неговата „силна страна“

Без разлика дали тоа е Snapchat, Facebook или Instagram, луѓето сакаат да ставаат филтри на нивните лица. Да бидеме реални некогаш и претеруваат. Очила за сонце, диви фризури, бизарни маски – сите виртуелни, сите брилијантни (добро, можеби не сите). Сепак, постојат моменти кога професионализмот е посуштински од лажни виолетови мустаќи. За жал, новинарот од Северна Каролина, малку потфрли на оваа поле, но ги насмеа гледачите.

Џастин Хинтон од телевизијата WLOS ABC 13 известува за „првите вистински снежни врнежи за оваа сезона“ меѓутоа, деталите за неговото известување беа занемарени бидејќи повеќе внимание привлече менувањето на филтрите додека оди на Фејсбук во живо. Сепак кога сфатил што направил и Џастин си се пошегувал на своја сметка.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.