Багдад е покриен со снег за прв пат по 12 години додека младите Ирачани се натпреваруваат кој ќе го искористи максимумот

Ирачаните се разбудија со една необична глетка. Багдад по повеќе од една деценија е покриен со снег. Жителите на Багдад побрзаа да се фотографираат и да се забавуваат. Голем дел од децата во Багдад за прв пат во животот гледаат снег.

Последните снежни врнежи во Багдад беа во 2008 година, но беа кратки и претежно слаби. Пред тоа, беше поминал еден век откако во главниот град биле забележани снегулки.