Девојката реши да направи добро дело за својата постара комшивка која живее сама, па на еден картон ѝ напиша порака. Потоа следи интересниот дел…

Пораката што ѝ ја напиша беше „Се надевам дека сте добро, кажете ако ви треба нешто.“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.