Добар хумор од минатиот век, пред да се појават компјутерските ефекти во филмовите

За да се снимат некои од сцените требало вистинска креативност и планирање на секоја секунда.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.