Доказ дека во Русија луѓето масовно се дезинфицираат за заштита од коронавирусот

На нивниот традиционален начин со средство за дезинфекција на база на 40-50% алкохол.

Знаеме дека за да биде ефикасно средството, треба да биде над 70% алкохол, но Русите одат на количина :).