Две прасиња (виц)

Едното прасе му вели на другото:
– Имам некое чудно чувство дека луѓето ни угодуваат само за да не изедат!
– Еј, ај ти се молам, престани веќе еднаш! – рекло другото. – На цела кочина ни дојде преку глава од твоите теории на заговор!