Фраерот отиде во сервис за мобилни телефони за да си го земе Ајфонот со сменето стакло и добри генијална идеја

Идејата му беше да истрча еден полумаратон пред да плати за услугата. Реакцијата на вработените е прилично необична, а приказната има и интересен крај.

Случката е снимена во Португалија. Камерите за видео надзор добро си ја завршија работата, па сосптвеникот на дуќанот го објавил видеото на интернет. Луѓето го направиле останатото и бегалецот веднаш бил лоциран.