Гледај, конечно го фатив глушецот во тегла

Фала Богу, дај да видам… Толку време сакав да се отарасиме од него, затоа што се плашам…

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.