Хималаите се појавуваат за прв пат по 30 години и уште 7 настани за кои не слушаме секој ден

Понекогаш природата ни нуди посебни ефекти кои се достојни за холивудски блокбастер. И кога тоа ќе се случи, можеме да се сметаме за среќни, бидејќи мора да се создадат голем број услови за да се појават одредени ретки појави.

Овие настани, дури можат да нè натераат да се чудиме дали сме на друга планета или живееме во заплетот на бајка.

1. Кометата Хале Боп е видена над Стоунхенџ

2. Небесна дупка – ситни кристали на мраз се пробиваат во слојот на облакот, предизвикувајќи испарувањето на капките.

3. Не е море, тоа е лава на хавајска плажа

4. Кометата Запад во близина на Сонцето во 1976 година

5. Редок водопад виножито фатен во националниот парк Јосемити

6. Замрзнати бранови беа забележани на брегот на Хрватска

7. Супер сина крвава месечина се крева зад храмот Партенон во 2018 година

8. Хималаите се појавуваат за прв пат по 30 години

Во април 2020 година, драстичното намалување на нивото на загадување го врати погледот на раскошниот планински венец.