Индиските полицајци ги „едуцираат“ прекршителите на рестрикциите со плашење какво што не доживеале до сега

До полициската патрола има амбулантно комбе, а внатре лежи пациент „заразен од корона“. Секој прекршител, штом не се плаши од вирусот, наместо парична казна, го ставаат внатре да поседи малку со пациентот.

Потоа пуштаат вакви видеа на интернет, со иста цел да ги исплашат луѓето за да почнат да слушаат.