Како кинеските основци со специјални капи што сами си ги направиле дома, држат растојание едно од друго

Во повеќето кинески градови, вклучително и Пекинг, Шангај, Хангжу и Чонгкинг, учениците вчера се вратија на училиште, по подолгата пауза поради коронавирусот.

Додека седеле во самоизолација, наставниците биле креативни и им дале задачи да си направат специјални капи. Бидејќи на постарите им е срам да носат вакви капи, за ним има специјални акрилни прегради на клупите.