Како младите Русинки го прославија 9 мај, Денот на победата, денот кога Германија капитулирала 1945

Победата над злото каков што бил фашизмот треба да се слави и тоа по можност со скара и пикник во слободната татковина, но што правиме со короната?

Русија е под карантин, како и многу други земји во светот. Забранети се групни собиранки, но девојките се снајдоа како да го направат тоа во урбана средина.

За да не се заборави:
На 9 мај во 1945 во Берлин, нацистичка Германија го ратификува актот за безусловна капитулација, потпишан во Ремс, Франција, на 7.05.1945 година. Победата на антихитлеровската коалиција се одбележува на 9 мај како Ден на победата над фашизмот.