Како од двајца бели родители може да се роди црно дете? (виц)

Синот кој живее во странство ѝ пишува писмо на мајка си:
„Драга мамо!
Ми се роди син. Жена ми нема млеко и бебето мораше да цица од една црнкиња. Затоа за една недела тоа поцрне.“

Одговорот на мајката:
„Драг сине!
Кога се роди ти и јас исто така немав млеко. Затоа ти давав млеко од крава, но роговите не ти пораснаа веднаш туку после 30 години.“