Кога ќе заборавиш да ѝ го честиташ 8-ми Март на жената (виц)

– Вчера заборавив да ѝ го честитам 8-ми Март на жената, цел ден бев излезен и се вратив дури вечерта.
– И што се случи?
– Се враќам вечерта дома и гледам таа зготвила печурки, ставила свеќи, празнично… ме замисли некако…