Кога девојката ќе ти каже да побрзаш, а ти чекаш автобус

– Каде си?
– Чекам автобус.
– Побрзај!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.