Кога на сред правење ручек ќе ти се јави некој да ти прави телефонска анкета

Домаќинката има свој метод на справување и брзо отстранување на својот телефонски број од листата на јавувачот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.