Мајки ги споделуваат смешните причини зошто нивните деца не сакаат да јадат одредена храна

Децата се попребирливи и многу родители се мачат да се справат со овој проблем. Освен што тешко се одлучуваат за некоја храна тие имаат и многу креативни изговори зошто да не ја јадат.

Мајки одлучија да споделат која храна и зошто нивните деца ја одбиле приложувајќи и фотографии од неа. Ајде да видиме колку креативни можат да бидат малите палавковци…

„Не сака да го јаде затоа што влакната му се одвратни. Има 15 години, да 15.“

„Свеж морков од градината, но не го јаде затоа што има нозе“

„Бидејќи со отстранување на семето на цреша, ги претворив во маслинки“

„Затоа што сакал сирење и крекери, а не крекери и сирење“

„Не го јаде затоа што е премногу слатко, морав да му го замрзнам за да може да го гледа“

„Затоа што не му се допаѓаат БРАДАВИЦИТЕ. Му реков мислиш семето?, а тој рече: „НЕ БРАДАВИЦИТЕ!“

„Затоа што ја потсетува на отровното јаболко од Снежана и седумте џуџиња.“

„Затоа што не ѝ се допаѓа портокаловото нешто на дното (тоа е нејзината вилушка)“

„Не го јаде затоа што е скршено“

„Ако оние со мед и чоколадо на кутијата имаат вкус на мед и чоколадо оваа има вкус на Елса, а таа не сака да ја изеде Елса.“

„Премногу му се зачинети“

„Медот изгледа како зајак и таа не сака да го уништи зајакот.“

„Затоа што е вегетаријанец и сакал пилешки котлети наместо ова“