Македонски маски – интересна, хумана идеја на Македонските иселеници во Германија

Почитувани Македонки и Македонци,

Централниот Совет на Македонците во Германија покрена хуманитарна акција преку продажба на македонски маски. Секоја една маска е уникат, изработена рачно од 100% памук во Германија, а логото е везено со машина за шиење.

Трошоците за една маска изнесуваат 12€ со се поштарина.

Целта е да се соберат што повеќе средства за загрозени лица во Македонија, а тоа ќе го постигнеме доколку донираме што повеќе.

Со почит,
Централен Совет на Македонците во Германија

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.