Мажот што си ја сакал жената и крадецот (виц)

Вооружен краден провалува во стан, ги наоѓа мажот и жената во спалната, ги врзува и со ножот на вратот му вели на мажот:
– Кажува каде ги криете парите и накитот!
– Брат, ќе ти кажам, земи сè што сакаш, само те молам, одврзи ја жената!
Зачуден крадецот прашува:
– А бе ти толку многу ли си ја сакаш жената?!
– Не бе брат жена ми се враќа од работа за пола саат, ова е комшивката!