Може и сам да играш игра со пиење, а човеков ќе ти покаже како се прави тоа

Играта е во основа лист, камен, ножички, а тој што ќе изгуби треба да се напие. Кога играш сам, бидејќи другарите ти се заклучени по дома, земаш вистински ножички и играш. ко случјно направиш лист, мора да се напиеш, затоа што ножиците се појаки од листот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.