Музеј започна морничав предизвик кој може да предизвика и кошмари

Музеите од целиот свет моментално се затворени и во жестока битка околу тоа кој ги има најужасните експонати, а досега имало некои прилично гнасни конкуренти. Музејот Јоркшир во Англија го започна предизвикот со фотографија од морничаво купче коса оставена во гробницата на жена од римскиот период во третиот или четвртиот век.

Хаштаговите #CuratorBattle и #CreepiestObject брзо се проширија на социјалните мрежи и наскоро стана очигледно дека секој музеј има барем по еден ваков експонат. Добиените резултати се идеални за идни кошмари на луѓето. Сепак мора да признаеме, би било интересно сите овие предмети да се видат на едно место.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.