Најубавата цветна градина на светот нема посетители за прв пат по 71 година

Повеќето од вас веројатно слушнале за светски познатата Кикенхоф, најубавата градина со лалиња во светот. Секоја година милиони туристи ја посетуваат оваа градина. Ова е многу ако се земе предвид дека градината е отворена само во пролет! Секоја година, вредните вработени се грижат градината изгледа добро како и секогаш, вклучително и оваа година!

Оваа година е „посебна“. Кикенхоф е затворен, за прв пат по 71 година. Но, тоа не значи дека нема цвеќиња. Напротив; цвеќињата изгледаат неверојатно и добиваат исто внимание и грижа како и секогаш. Сите страствени градинари си ја вршат својата работа како и порано. Затоа што дури и без луѓе, природата и претставата на градината продолжува. Фотографот од Холандија, Алберто направин прекрасни фотографии од ова волшебно место.