На мајката не ѝ успеа трикот! Малиот виде дека го снимаат :)

Таман реши да направи криминал, иако му беше нагласено да не зема од бонбончињата, забележа дека е под видео надзор.

Не можеш туку-така да измамиш дете од новата генерација!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.