Неверојатниот микро скулптор прави прекрасни фигури во иглени уши

Дејвид Алан Линдон (51) се откажал од својата кариера пред неколку години за да се грижи за својата мајка, која имала васкуларна деменција. Во годините што поминале, тој бил во можност да ги развие своите уметнички вештини во таква мера што сега може да создаде низа минијатурни скулптури. Додека некои од нас не знаат ни да нацртаат Далматинец, Дејвид го изработил во иглени уши.

Микро скулпторот, од Борнмут, Дорсет, порано работел со авиони и воени авиони пред да се пресели во улога на производствен инженеринг со локална производствена компанија. Оттаму, тој се вратил назад во авионската индустрија за да работи на Eurofighter.

Кога се откажал од својата кариера и пронашол време да работи на својата уметност, вештините што ги развивал за поминатото време работејќи со деликатни инструменти, му помогнале да го развие својот талент. За работата тој користи стар микроскоп и секако најважни се неговите стабилни и мирни раце.