Новинарката интервјуира многу искрен дечко на улица

– Здраво, како се викаш?
– Иван.
– Ооо, Иван, добар стисок, вежбаш а?
– Вежбам да!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.