Ова засолниште за животни им дозволи на кучињата сами да си изберат подарок за Божиќ

дојде времето од годината кога најмилите ги ставаме на прво место и им ги разубавуваме празниците. Божиќ е посветен за давање и споделување за да им се заблагодариме на другите за прекрасното време поминато заедно оваа година. Но, додека се обидуваме да бидеме добри со нашите роднини и пријатели, не треба да ги забораваме оние на кои навистина им треба нашето внимание.

Затоа, вработените во Dogs Trust Ireland’s Rehoming Center, во Ирска во Даблин не ги заборавија бездомните кучиња. Персоналот заедно со еден куп приврзаници донираа низа подароци за да им дадат малку чудо на оние што некогаш биле напуштени. Она што е навистина посебно е тоа што наместо персоналот да избере играчка за секое куче, тие дозволуваат кучињата да изберат свој Божиќен подарок.