Пластичен хирург го користи златниот пресек за да ги пронајде 10-те најубави мажи во светот

Луѓето од античките времиња исто така многу внимание обрнувале на убавината, па дури и создадоа формула наречена Златен просек за да измерат колку е близу лицето на секое лице до идеалното.

За да открие дали овие идеи се сè уште релативни денес, д-р Џулијан Де Силва, славен козметички хирург, одлучи да се сврти кон неговите компјутеризирани техники за мапирање. Со помош на програмата, тој го пресмета процентот на убавина кај нашите омилени машки славни личности и направи список на топ 10.

10. Рајан Гослинг – 87,48%

9. Канје Вест – 87,94%

8. Идрис Елба – 88,01%

7. Дејвид Бекам – 88,96%

6. Хју Џекмен – 89,64%

5. Џорџ Клуни – 89,91%

„Тој е интензивно убав човек, но во последните години, дојде до губење на волуменот во неговото лице и кругови околу очите “.

4. Бред Пит – 90,51%

„Тој има врвни оценки за растојание околу очите, но доби лоши оценки за формата на носот“.

3. Бредли Купер – 91.08%

„Тој постигна највисок резултат за позицијата на очите.“

2. Хенри Кавил – 91,64%

„Тој има најголем вкупен резултат за усните и челото и исто така постигна многу висок процент за односот на носот и усните заедно со позицијата на очите. Тој постигна ниски поени поради растојанието околу очите “.

1. Роберт Патинсон – 92,15%

„Тој е во првите 5 за скоро сите категории затоа што има такви класично обликувани одлики и прекрасна шилеста вилица. Неговата единствена оценка под просекот е за усните кои се малку тенки и рамни “.