Понекогаш е многу лесно да си ја кренеш самодовербата

Сѐ што треба да направиш е да ги прашаш вистинските луѓе во вистински момент.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.