Преминувањето улица после автобус е едно од најопасните нешта за учениците

На училиште не учеа секогаш да преминуваме улица позади автобусот, а не пред него, а тоа е исто така погрешно!

Улицата треба да се премине, дури откако автобусот ќе си замине, затоа што од него не можете да видите дали има возила од едната страна на патот.