Принц на бел коњ (виц)

Дечко во кафич цела вечер собира храброст да ѝ пријде да една девојка и по долго размислување смислува совршено сценарио. Оди тој кај девојката и ѝ ја прашува:
– Мадам, вие ли го чекате принцот на бел кон?
– Да.
– Еве ме, дојдов!
– А каде е принцот?