Професорот по физичко во средно училиште во Мајами си направи проблеми затоа што им дозволил на девојките да го снимат ова видео во спортската сала

Професор по физичко во средното училиште Miami Beach Senior High си направи големи проблеми откако дозволи на девојки кои се на „Twerk Tour“ (турнеја на тверкање) да снимаат промотивно видео во спортската сала на училиштето.

Во видеото Настја Нас, која има 6,8 милиони следбеници на Инстаграм, предводи група од 47 приврзаници облечени во тесни шорцеви кои тверкаат на песната од Ники Минаж „Yikes“. Управата на училиштето вели дека професорот немал дозвола од училиштето за вакво нешто и санкциите упатени кон него допрва ќе се разгледуваат. Но, ајде да го видиме „спорното“ видео: