Разликата меѓу првото, второто и третото дете (виц)

Прво дете – екстремна хигиена, провриваш сѐ и внимателно пеглаш.
Второ дете – ретко пеглаш, гледаш да не јаде од чинијата на мачката.
Трето дете – ако детето јадело од чинијата на мачката, тоа си е проблем на мачката…