Шпанија и Австрија почнаа да се отклучуваат и животот почна да се враќа во нормала

Конечно добри вести. Коронавирусот продолжува да се шири во многу земји во светот, а луѓето се ставени во карантин. Но, во некои земји од Европа, бројот на случаи започна да се намалува и почна да ги укинува строгите забрани.

Така, во потресената Шпанија, по 49 дена карантин, на луѓето им беше дозволено да излегуваат надвор 4 часа на ден. Во Австрија, забраната за престој на јавни места беше целосно укината. Луѓето уморни од седење во самоизолација веднаш отидоа на џогирање, возење велосипеди и ролерки. Некои, конечно, беа во можност да посетат фризерски салон, а некој само седеше на клупа во паркот и уживаше во сонцето и свежиот воздух.