Што ќе си помислат комшиите? (виц)

– Жено, ајде да покрцкаме малку со креветот, да си помислат комшиите дека имаме јак се*с.
Покрцкале, покрцкале и си легнале.

Наредното утро станува мажот од спиење, жената ја нема. Оди во кујната и на масата гледа чинија и виљушка, а во чинијата ливче:
“Потропај сега со виљушката, да помислат комшиите дека си доручкувал!”