Што се случи на плажите на Флорида минатиот викенд, веднаш откако властите ги релаксираа мерките и ги отворија

Како што требаше да се внимава со воведување на рестрикции, сега треба да се внимава со нивното намалување, затоа што короната може да се врати како бумеранг.

Плажите во Флорида се отворија во 5 часот по полноќ во петокот за одредено време и со ограничувања, иако Флорида забележа најголем еднодневен пораст на потврдени случаи на коронавирус токму тој ден. Дозволени се друштвени активности само на дистанца, како пешачење и возење велосипед, но забрането е сончање. Да погледнеме што се случуваше минатиот викенд на плажите.