Скриената камера на семејството открива како малото кученце започнува пожар

Видеото, кое беше споделено како предупредувачка приказна од пожарната служба во округот Лос Аламос, покажува дека младото кученце Кахуна се игра со другото куче во семејството Пејџ, пред да се качи на даска за пеглање, натрупана со разни предмети.

Кучето ја превртува даската врз решетката за греење на подот, предизвикувајќи Кахуна да скокне на каучот во страв. Како што се гледа на видеото, позрелата Пејџ прилично мудро ја напушти просторијата, додека Кахуна останува да гледа во пламените јазици.

За среќа, Кахуна и Пејџ беа евакуирани од куќата неповредени, а пожарникарите успеаја да го изгаснат пожарот брзо и да ја ограничат штетата на имотот. Како и да е, одделот оттогаш издаде сериозно предупредување до другите сопственици на домови, при што ситуацијата има потенцијал да биде навистина опасна.